Veelgestelde vragen over het verlengen van je energiecontract

We begrijpen dat je vragen hebt over het verlengingsvoorstel dat je van ons ontvangt. Graag geven we antwoord op veelgestelde vragen. Is jouw vraag hiermee niet beantwoord, neem dan gerust contact op met onze EnergieCoaches.

Is het prijsplafond verwerkt in het voorstel?
Het aangekondigde prijsplafond is nog niet verwerkt in het voorstel, aangezien de overheidsmaatregelen nog niet definitief zijn. Natuurlijk worden alle verplichte overheidsmaatregelen uiteindelijk meegenomen in de energiefactuur, indien van toepassing. Hier lees je wat we nu al weten.

Bieden jullie ook vaste tarieven aan?
Als je nu een vast tarief voor een langere periode vastlegt, zit je voor deze periode vast aan deze historisch hoge tarieven. Je kunt dit vergelijken met een verzekering; je weet pas achteraf of je hier goed aan hebt gedaan. Wij staan niet achter deze risico’s. Daarom bieden we momenteel geen vast tarief aan. Met VolFlex volg je altijd de werkelijke marktprijs en bieden we je een eerlijke oplossing. Bij een dalende markt profiteer je direct. Wil je zeker zijn van de scherpste condities? Dan kies je voor een contract van 3 jaar. Ook handig: Je hebt dan 3 jaar geen omkijken meer naar je energiecontract.

Kan ik het beste kiezen voor een looptijd van 1 of 3 jaar?
Ga je voor de meeste flexibiliteit? Dan is een contract met 1 jaar looptijd perfect voor jou. Wil je zeker zijn van de scherpste condities? Dan kies je voor een contract van 3 jaar. Ook handig: Je hebt dan 3 jaar geen omkijken meer naar je energiecontract.

Wat gebeurt er met mijn energiecontract als ik geen keuze maak?
Als je nu geen keuze maakt, dan wordt je energiecontract automatisch verlengd op basis van de toepasselijke voorwaarden. Als dit voor jou van toepassing is, krijg je rond de jaarwisseling bericht in de vorm van een contractbevestiging met alle details. Bij het verlengingsvoorstel zijn de condities gunstiger dan bij een automatische verlenging, dus ons advies is om nu een keuze te maken. Wil je zeker zijn van de scherpste condities? Dan kies je voor een contract van 3 jaar. Ook handig: Je hebt dan 3 jaar geen omkijken meer naar je energiecontract.

Waarom zijn de verwachte tarieven voor 2023 hoger dan de recent gedaalde tarieven op de dagmarkt?
In het voorstel en op de inzichtspagina geven we een lange termijnvoorspelling van de verwachte energiekosten. Gunstige korte termijneffecten zoals een warmere periode zijn niet meegenomen in deze voorspelling. Bij VolFlex profiteer je direct van eventuele prijsdalingen, waardoor de energiekosten in werkelijkheid gunstiger kunnen uitvallen dan vooraf ingeschat. Dit is niet altijd op voorhand te voorspellen.

Toelichting VolFlex voorstel

Overzicht