Alles wat je wilt weten over de jaarafrekening van je energiecontract

Voor alle kleinverbruik klanten worden de jaarafrekeningen per 1 januari 2023 opgemaakt. Graag geven we antwoord op veelgestelde vragen. Is je vraag hiermee niet beantwoord, neem dan gerust contact op met onze EnergieCoaches.

Wanneer kan ik de jaarafrekening verwachten?
We streven ernaar dat we alle jaarafrekeningen voor het einde van januari 2023 hebben opgemaakt en verstuurd. Dit is wellicht iets later dan je van ons gewend bent. Door alle nieuwe maatregelen van de overheid is het helaas wat drukker dan normaal.

Wanneer wordt een eventuele terugbetaling van de jaarafrekening uitgevoerd?
Het kan voorkomen dat je geld terug krijgt op de jaarafrekening. We zullen dit in de eerste helft van februari 2023 aan je overmaken.

Wordt mijn termijnbedrag weer aangepast bij de jaarafrekening?
Je bent wellicht van ons gewend dat we het termijnbedrag dat je betaalt aanpassen bij het opmaken van de jaarafrekening. Deze keer hebben we het termijnbedrag al in december 2022 opnieuw berekend en aangepast per januari 2023. Je termijnbedrag zal dus niet worden aangepast bij het opmaken van de jaarafrekening. Natuurlijk houden we goed in de gaten of je termijnbedrag de komende maanden nog toereikend is. Mocht daar een grote afwijking ontstaan kunnen we het termijnbedrag naar beneden of naar boven aanpassen.

Zijn jullie goed bereikbaar bij vragen?
Door verschillende overheidsmaatregelen rondom het prijsplafond, ervaren we momenteel meer drukte dan normaal. Dit betekent dat we wat minder goed telefonisch bereikbaar zijn en dat het langer kan duren voor een vraag per e-mail wordt beantwoord. We adviseren je om je vragen zoveel mogelijk te stellen via itsallclear@hezelaer.nl. We doen ons uiterste best hier snel reactie op te geven.

Normaal gesproken krijg ik mijn jaarafrekening later in het jaar. Waarom krijg ik nu al een jaarafrekening?
Vanwege de introductie van het prijsplafond is het logisch om per 1 januari een nieuwe afrekenperiode te starten. Zo houden we de afrekening overzichtelijk. Wanneer je normaal gesproken een afrekenmoment hebt dat later in het jaar valt, zul je op dat moment nog eens een afrekening krijgen. Hiermee behoud je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de energiekosten eenvoudig door te zetten zoals je gewend bent.

Overzicht