ClearScan | Informatieplicht

clearscan-hezelaer
Voldoet je bedrijf aan de informatieplicht energiebesparing?

ClearScan | Informatieplicht

Verbruikt je bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan ben je op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Dit doe je op basis van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Naast deze energiebesparingsplicht is er sinds 2019 ook de informatieplicht energiebesparing. Je bent verplicht aan de RVO te laten weten welke energiebesparende maatregelen je bedrijf al heeft uitgevoerd.

Kans in plaats van verplichting

Het kan voor je organisatie een behoorlijke klus zijn om aan deze verplichting te voldoen. Het liefst haal je hiervoor de juiste kennis in huis. Wij helpen je graag om de besparingsmaatregelen in kaart te brengen en ze op een slimme manier in te plannen in je organisatie. Wij weten hoe je je bedrijf voorbereidt op de informatieplicht en hoe je de maatregelen aan de RVO rapporteert. We adviseren je daarbij meteen over andere energieverplichtingen voor je bedrijf, zodat je er zeker van bent dat je niets over het hoofd ziet. Ook denken we mee over je investeringsplan. Zo maken we van de informatieplicht een kans in plaats van een verplichting.

Plan van aanpak

Na de intake en een bezoek aan je bedrijf stellen we een solide plan van aanpak op. Natuurlijk nemen wij je de formele melding via eLoket bij de RVO uit handen. Verder zorgen we voor de communicatie met gemeente of omgevingsdienst als er na het rapporteren vragen zijn. Alles goed geregeld.

Wil je persoonlijk advies over wat ClearScan voor je organisatie kan betekenen?

Benjamin informeert je graag over de mogelijkheden.

Gesprek aanvragen

VRIJBLIJVEND
INFORMATIEF
GESPREK?
076 30 30 720


Kreeg al direct het gevoel dat ‘t wel goed zou komen...

it’s all

smart

‘Kreeg al direct het gevoel dat ‘t wel goed zou komen…’

De energietransitie geniet ook volop de aandacht van Hotel Ruimzicht in Zeddam, in de Achterhoek. Daarnaast zijn zij binnen het familiehotel druk doende met de overgang naar een volgende generatie. Onlangs hebben zij bij het opmaken van een energierapport de hulp ingeschakeld van Hezelear Energy. Lynn Geerdink van Ruimzicht licht de beweegredenen en ervaringen nader toe.