ClearScan

clearscan-hezelaer
Voldoet jouw bedrijf aan de informatieplicht energiebesparing?

ClearScan (EML)

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan ben je op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Dit doe je op basis van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Naast deze energiebesparingsplicht is er sinds 2019 ook de informatieplicht energiebesparing. Je bent verplicht aan de RVO te laten weten welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf al heeft uitgevoerd.

Kans in plaats van verplichting

Het kan voor jouw organisatie een behoorlijke klus zijn om aan deze verplichting te voldoen. Het liefst haal je hiervoor de juiste kennis in huis. Wij helpen je graag om de besparingsmaatregelen in kaart te brengen en ze op een slimme manier in te plannen in jouw organisatie. Wij weten hoe je jouw bedrijf voorbereidt op de informatieplicht en hoe je de maatregelen aan de RVO rapporteert. We adviseren je daarbij meteen over andere energieverplichtingen voor jouw bedrijf, zodat je er zeker van bent dat je niets over het hoofd ziet. Ook denken we mee over jouw investeringsplan. Zo maken we van de informatieplicht een kans in plaats van een verplichting.

Plan van aanpak

Na de intake en een bezoek aan jouw bedrijf stellen we een solide plan van aanpak op. Natuurlijk nemen wij je de formele melding via eLoket bij de RVO uit handen. Verder zorgen we voor de communicatie met gemeente of omgevingsdienst als er na het rapporteren vragen zijn. Alles goed geregeld.

Wil je persoonlijk advies over wat
ClearScan voor jouw organisatie kan betekenen
kan betekenen?

Benjamin informeert je graag over de mogelijkheden.

Bel 076 30 30 720 of Gesprek aanvragen

VRIJBLIJVEND
INFORMATIEF
GESPREK?
076 30 30 720


it’s all

smart

“We doen steeds meer met elkaar”

Een klantrelatie ontstaat soms op een bijzondere manier. Daar weet Ton Steenbeek, Property Manager bij vastgoedbeheerder First Crown Beheer, alles van. “Onze opdrachtgever is een buurman van de directeur van Hezelaer Energy”, vertelt hij. Die korte lijn werd de basis van een uiteindelijk hecht klantcontact, waarin beide partijen nauw samenwerken. “Hezelaer is onze vaste energieleverancier en veel meer dan dat: een partner.”