Archief: Projecten

Duurzaam landschap om energie lokaal te organiseren

In Nijmegen-Noord werkt ontwikkelaar Wiek-II, een van onze lokale merken, aan Energielandschap de Grift. In dit innovatieve, duurzame landschap komen windmolens, zonnepanelen en slimme opslag van energie samen. Zo kunnen we meer duurzame energie opwekken. Ook kunnen we pieken en dalen in de energieproductie opvangen. Wiek-II wil zo het opwekken en leveren van energie lokaal en in eigen hand organiseren.

Een nieuwe energievoorziening in handen van de Terheijdenaren

In het Noord-Brabantse dorp Terheijden, onder de rook van Breda, gebeurt iets bijzonders. Daar werken inwoners samen in het Traais Energie Collectief aan een nieuwe, duurzame energievoorziening waarvan ze zelf eigenaar zijn. Stroom en warmte kunnen de Terheijdenaren afnemen bij hun eigen energiebedrijf de Traaise Energie Maatschappij, een lokaal merk van Hezelaer Energy.

Energie uit wind en zon samen met bedrijven aan de grens

Logistiek centrum Hazeldonk ligt langs de A16, precies op de grens met Belgiƫ. Nationaal bekend is het vooral door lange files en heel veel vrachtwagens. Voor de ondernemers op Hazeldonk verandert er de komende jaren veel. Zij moeten hun bedrijven flink gaan verduurzamen. Onze ontwikkeltak Izzy Projects realiseerde op het terrein al een windpark en werkt nu samen met bedrijven aan een aantal grote zonnedaken.