Direct profiteren van de dalende markt met VolFlex

De energiemarkt staat op zijn kop en de energietarieven zijn in het afgelopen jaar door het dak geschoten. Gelukkig zien we de prijzen de laatste weken stevig dalen. De prijzen zijn echter nog steeds historisch hoog.

Vaste en traditionele variabele tarieven
Als je nu een vast tarief voor een langere periode vastlegt, zit je voor deze periode vast aan deze historisch hoge tarieven. Je kunt dit vergelijken met een verzekering; je weet pas achteraf of je hier goed aan hebt gedaan. Ook de variabele tarieven die in de markt worden aangeboden zijn niet direct meegedaald. Wij zien deze traditionele variabele tarieven als een verouderde manier om energie in te kopen.

De proef op de som
Als voorbeeld vergelijken we in de grafiek de tarieven op de dagmarkt met de variabele tarieven bij Eneco, Essent en Vattenfall. Je ziet de forse prijsdaling van de laatste weken volledig terug in het tarief op de dagmarkt. Bij de traditionele variabele tarieven van Eneco, Essent en Vattenfall is dit nog helemaal niet het geval.

De werkelijke energiekosten met VolFlex
De looptijd ligt vast en het tarief beweegt mee zodat je ook direct profiteert op het moment dat de energietarieven dalen. Ons VolFlex-energiecontract is daarom nu – naar onze overtuiging – de beste keuze. Eén ding weet je zeker, met VolFlex betaal je altijd de werkelijke energiekosten!

Overzicht