Houd rekening met de informatieplicht!

Waarschijnlijk heb je al een tijdje geleden een brief ontvangen vanuit de Omgevingsdienst met vermelding dat afgelopen 1 januari de laatste mogelijkheid betrof om aan de overheid te rapporteren welke energiemaatregelen je neemt. De informatieplicht energiebesparing verplicht bedrijven en instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas verbruiken om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij nemen.

Zelf regelen of uitbesteden aan expert
Val je onder de informatieplicht? Rapporteer alsnog via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In de praktijk zien we dat veel organisaties hiermee worstelen en door de bomen het bos niet meer zien. Heb je assistentie nodig? Hezelaer Energy begeleidt je bij dit traject en neemt de moeilijkste werkzaamheden voor je uit handen door middel van onze ClearScan. Onze technisch specialist komt langs voor een inspectie ter plaatse. Hij stelt vervolgens een handig rapport op en verzorgt de hele rapportage bij de RVO. Mochten er achteraf nog vragen zijn vanuit de Omgevingsdienst, dan regelen we dit ook. Eenvoudiger wordt het niet! En je hebt de zekerheid dat alles goed is geregeld. We nemen je situatie graag met je door in een gratis telefonisch adviesgesprek.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Kans in plaats van verplichting
De rapportage is een fijn vertrekpunt bij de verdere verduurzaming binnen je onderneming. Met energiebesparing verlaag je je kosten en draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

De informatieplicht geldt niet voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) en consumenten

Overzicht