VolFlex energiecontract van Hezelaer Energy was in 2022 gemiddeld 35% (!) goedkoper

Energie was het afgelopen jaar het gesprek van de dag. Meer dan ooit werden eerdere keuzes ‘tegen het licht gehouden’. Terecht, want de verschillen tussen energieleveranciers zijn enorm. Zo toont de actuele analyse van de Vereniging van Dynamische Energieleveranciers aan dat gebruikers met een dagmarkt energiecontract voor elektriciteit in 2022 maar liefst 35% goedkoper uit waren dan bij een traditioneel variabel energiecontract. Voor gas was het tarief ook aanzienlijk voordeliger (25%) en bovendien in alle koudere maanden – waarin het merendeel van het gas wordt verbruikt – lager. Gebruikers van het dagmarkt energiecontract VolFlex zijn dan ook nadrukkelijk bevestigd in hun keuze.

Afgelopen maand zelfs 20% onder het prijsplafond
Deze positieve trend zet ook in 2023 door. De afgelopen maand toont dit direct aan met fors gedaalde tarieven die zelfs 20% onder het prijsplafond duiken. Een dagmarkt energiecontract was dus niet alleen vorig jaar gunstig, maar blijft dat in de huidige energiemarkt nog steeds. Voor diegene die nog geen gebruik maakt van VolFlex is een heroverweging dus zeker raadzaam. Hoe werkt het allemaal precies?

Altijd inzicht
Met VolFlex bepalen vraag en aanbod op de energiemarkt je tarief per kWh voor elektriciteit en per m³ voor gas. De prijzen en prijsschommelingen op de spotmarkten kun je op elk gewenst moment inzien. Eerlijk en helemaal transparant! Dagelijks krijg je ook inzicht in het verbruik. In tegenstelling tot vaste contracten hoeft Hezelaer Energy bij VolFlex geen risicopremie in te prijzen. Hierdoor valt het VolFlex-tarief gemiddeld lager uit dan een vast tarief. Benieuwd hoe dit exact in elkaar steekt?

Iedere prijsdaling
Energieleveranciers met louter vaste contracten kopen deels ook de energie in op de spotmarkt. Op termijn zullen ze hun tarieven aanpassen om niet onder kostprijs energie te leveren. Omdat daarnaast nog een marge gerekend wordt bovenop de tarieven, komt de prijs van een traditioneel contract in de loop der tijd alsnog boven het dagmarkt tarief uit. En… het is als gebruiker natuurlijk zonde om een vast contract af te sluiten op het moment dat er hoge prijzen zijn; dit blijft dan namelijk voor langere tijd je tarief. Met VolFlex geniet je echter direct volledig van iedere prijsdaling. Tijd voor flexibiliteit?!

Méér weten? Vraag direct een offerte aan!


Traditionele variabele tarieven volgens CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/84672NED

Overzicht