Zeker maar relatief hoog óf… flexibel en mogelijk veel voordeliger?

Nederlanders houden van zekerheid. We spelen graag op veilig en vermijden het liefst risico’s. Simpel gezegd: we blijven graag in onze comfortzone. Maar wat als die zekerheid jou tot 4 keer zoveel geld kost? Dit was namelijk de laatste tijd de praktijk: hoge vaste energietarieven terwijl de spotmarkt lage prijzen te zien gaf.

Meebewegen op de energiemarkt

We weten het allemaal: de energietarieven zijn historisch hoog. De wereldprijzen zijn door het dak gegaan en vaste energiecontracten bevatten aanmerkelijke prijzen voor leveranties. Hierbij is een risicopremie ingecalculeerd. Maar wat als je als afnemer bereid bent om mee te bewegen met de echte tarieven op de energiemarkt? Dan hoeft er om te beginnen al helemaal geen risicopremie belast te worden, wat al een flinke slok op een borrel betekent. Daarnaast zien we dat de laatste tijd de spotmarkt (energiedagmarkt) substantieel lagere prijzen kent, waardoor het verschil tussen een vast en flexibel contract aanzienlijk werd. Hoe prettig is dan nog de zekerheid van een vaste overeenkomst?

Geen risicopremie meer

Bij VolFlex, hét product van Hezelaer Energy waarbij je direct profiteert van prijsdalingen, bepalen vraag en aanbod op de energiemarkt jouw tarief. Daardoor hoeft de eerdergenoemde risicopremie niet ingecalculeerd te worden, waardoor het VolFlex tarief gemiddeld lager uitvalt. De prijzen en prijsschommelingen op de spotmarkt, kun je op elk gewenst moment inzien. Dat is volledig transparant. Van prijsverlagingen profiteer je dus meteen, en prijsstijgingen zie je ook terug in het tarief.

Voorkeur voor 1 of 3 jaar?

Ga je voor de meeste flexibiliteit? Dan is een contract met 1 jaar looptijd perfect voor jou. Wil je zeker zijn van de scherpste condities? Dan kies je voor een overeenkomst van 3 jaar. Ook handig: je hebt dan 3 jaar geen omkijken meer naar je energiecontract.

Méér informatie

Wil je méér weten over VolFlex? Ga dan naar link. Wil je even sparren? Kan je inspiratie gebruiken of heb je zelfs al concrete vragen? Neem dan contact op met onze energiecoach, die voorlichting en informatie geeft: link.

Hezelaer Energy, It’s all clear.

Overzicht