ENVIEM wil een meerderheidsbelang verwerven in Holding Hezelaer

ENVIEM en HEEN B.V. hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de koop door ENVIEM van een meerderheidsbelang in Holding Hezelaer B.V. De Hezelaer Groep bestaat uit een aantal bedrijfsonderdelen die in Nederland verschillende activiteiten uitoefenen op het gebied van duurzame energieopwekking en handel en levering van elektriciteit, gas en warmte. Tevens verzorgt De Hezelaer Groep diverse overige energie gerelateerde diensten.

Door het nieuwe partnership zullen zowel ENVIEM als Hezelaer hun positie in de Nederlandse energiemarkt verder versterken en daardoor in staat zijn een breder duurzaam dienstenpakket aan te bieden aan haar klanten. Hezelaer zal als “brand in motion” binnen de ENVIEM groep gaan zorgen voor de nodige nieuwe creatie van energie ten behoeve van de verdere groei en duurzame ontwikkeling van ENVIEM.

De verwachting is dat de overname in november 2022 geëffectueerd zal worden na de ontvangst van de finale goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

BE THE ENERGY! 

 

ENVIEM

ENVIEM is een Nederlands TOP 25 familiebedrijf met een gezonde ambitie op duurzaam energiegebied dat verder actief is op een aantal verschillende markten in de Noordwest-Europese olie- en energiemarkt. ENVIEM is naast bovengenoemde activiteiten onder andere bekend van de TinQ en GULF tankstations in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, de smeermiddelen fabriek Transnational Blenders in Dordrecht en haar label North Sea Lubricants met een verkoopnetwerk in meer dan 50 landen, wereldwijd.

 

HEZELAER

Hezelaer Groep is een Nederlands energiebedrijf dat enerzijds elektriciteit en gas levert onder vergunning van de ACM aan met name de zakelijke markt en anderzijds zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van duurzame decentrale energiesystemen, waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen duurzame productie en levering aan de eindklant op de meest efficiënte wijze. De Hezelaer Groep voert haar activiteiten op dit moment uit vanuit haar kantoren in Breda, Eindhoven en Nijmegen. 

Overzicht