Zet jij ook de knop om in jouw bedrijf? Thermostaat 2 graden omlaag in overheidskantoren

Het kabinet gaat de thermostaat in zo’n 200 overheidsgebouwen 2 graden kouder zetten. Ook wordt er minder gekoeld in de zomer. Dat is beter voor het milieu en het maakt Nederland minder afhankelijk van Russisch gas.

Ook burgers worden opgeroepen zelf minder energie te gebruiken. Het advies is om overdag de cv niet hoger te zetten dan 19 graden en ’s nachts 15 graden als maximum aan te houden. Bedrijven wordt gevraagd te kijken hoe er energie kan worden bespaard op verlichting, verwarming en ventilatie.

Onder het motto ‘Zet ook de knop om‘ vragen minister Jetten (Klimaat en Energie) en De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) aandacht voor hoe huishoudens en ondernemingen met praktische tips zelf energie kunnen besparen. “Energiebesparing heeft de afgelopen jaren niet de aandacht gekregen die het verdient. Daar gaan we nu verandering in brengen”, zegt Jetten.

De vanzelfsprekendheid waarmee we energie gebruiken verandert volgens de ministers. Jetten wijst erop dat besparingen niet alleen klimaatvoordelen bieden en de invloed van Rusland verminderen, maar dat aanpassingen vanwege de hoge energieprijzen ook veel geld besparen. Bron: NOS

Energie en kosten besparen

Er moet nú iets gebeuren om minder gas te gebruiken. Maar wat kan jij doen? Zet je thermostaat in jouw bedrijf twee graden lager is de oproep. Wij denken dat het ook slimmer kan. Met ClearOptimizer kan Hezelaer Energy jouw onder andere helpen om energie en kosten te besparen. Door gebruik te maken van algoritmes stuurt ClearOptimizer jouw gebouwbeheersysteem namelijk slim aan. Zo kan ClearOptimizer sturen op een comfortabeler klimaatgevoel voor de gebruikers. Het rendement van je systeem neemt aanzienlijk toe, wat er in de praktijk voor zorgt dat je veel energie bespaart. Je kunt er vanuit gaan dat je energiekosten met 15% tot 40% omlaag gaan. Je aankoop heb je meestal al binnen vijf jaar terugverdiend.

Laat je informeren 

Wil je persoonlijk advies over wat ClearOptimizer voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met een van onze energiecoaches voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Overzicht