Reduceer je verbruik nu de prijzen opnieuw pieken

De inval van Rusland in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de energiemarkt in West-Europa. In deze nieuwsupdate informeren we je over de recente prijsontwikkeling op de markt voor elektriciteit en gas en adviseren we om je verbruik te reduceren.

Laatste ontwikkelingen
Vanaf de zomer van 2021 zagen we de energieprijzen flink stijgen. In december was de piek bereikt. In januari en februari van 2022 liepen de prijzen weer langzaam terug vanwege de relatief warme temperaturen in de winterperiode. Hierdoor bleven de gasvoorraden beter gevuld dan van tevoren gedacht. De angst om zonder gas te zitten was geweken. Maar eind februari begon de inval van Rusland in Oekraïne. Opnieuw pieken de prijzen van olie, gas en elektriciteit door het dak. De onrust en angst die deze oorlog met zich meebrengt, zorgen voor paniek op de energiemarkt. Europa leunt voor een groot gedeelte op Rusland als het gaat om gas. Op dit moment lukt het om gastekorten te voorkomen. Maar niemand weet hoelang dit goed blijft gaan. Daarom blijven er alsmaar stijgende prijzen voorbijkomen. Hoe de prijsschommelingen er in de komende tijd uit gaan zien weten we niet. Wij houden de markt nauwgezet in de gaten en blijven jou hier zo goed mogelijk over informeren.  

 

dagmarktprijs ontwikkeling

Let op je energieverbruik
Misschien heb je het al meegekregen, wij bij Hezelaer Energy adviseren onze klanten om in deze onzekere tijden zo goed mogelijk te letten op het energieverbruik. Weet jij welke mogelijkheden er allemaal zijn om je verbruik te reduceren?  

We beseffen ons dat het nemen van deze maatregelen lastig kan zijn, ook kan je hinder ondervinden van de genomen maatregelen. Maar toch is het goed om kritisch te blijven kijken naar wat je echt nodig hebt. Moeten alle machines altijd aanblijven of kan het ook anders? Kan de thermostaat een graadje kouder? Kan je straks zorgvuldiger omgaan met de airco? Alle kleine aanpassingen kunnen een verschil maken. 

Benieuwd welke maatregelen er nog meer zijn om jouw energieverbruik te verminderen? Of ben je al bezig geweest met onderzoek naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken? Onze energiecoaches helpen je graag.  

Heb je vragen of wil je iets anders kwijt? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Overzicht