‘Hezelaer Energy houdt ons scherp’

Hij begon ooit als hulpje van de klusjesman, kreeg het vertrouwen van de bewoners en werkt inmiddels alweer 38 jaar voor de VvE van Parkflat Arendsburght in Apeldoorn. Daar is Johan Bluemink verantwoordelijk voor de technische dienst en alles wat daarbij komt kijken. Op energiegebied is Johan sinds enkele jaren zakelijk klant bij Hezelaer Energy. Daar heeft hij tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. “Een goed advies is voor mij het belangrijkst.”

Parkflat Arendsburght is fraai en rustig gelegen aan de westkant van Apeldoorn. De bewoners van de 89 koopappartementen in het uit 1961 daterende gebouw kijken uit op de Veluwse bossen. Waar er eerst sprake was van een coöperatieve voorziening, koos men er in 2010 voor om een Vereniging van Eigenaren te worden. Op een beurs van VvE Belang kwam Johan in contact met Hezelaer Energy. “Ik krijg van het bestuur van de VvE de vrijheid om met partijen in gesprek te gaan. Dat koppel ik dan terug en dan praten we daarna samen verder”, schetst hij het beeld. De klik met Hezelaer was er al snel en zo werd besloten om voor het zakelijke gedeelte van het appartementengebouw met elkaar in zee te gaan. “Je moet daarbij denken aan collectieve voorzieningen als de liften, de algemene ruimten, de gangverlichting en de ketels”, zo somt Bluemink op.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is absoluut een uitgangspunt bij het 50 jaar oude appartementengebouw. Zo is in 2016 het dak vervangen en voorzien van een 5 centimeter dikke isolatielaag, zijn in 2020 de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met triple glas, is de buitenschil na-geïsoleerd en worden in september de ketels vervangen. De bovenste daken bieden echter geen ruimte om zonnepanelen te plaatsen. Bluemink weet dat hij sinds de samenwerking met Hezelaer echter wel degelijk flink energie bespaart. “We hebben lang een grootkeuken in het gebouw gehad. Sinds die eruit is, scheelt dat enorm in het verbruik.” Hij roemt de vertrouwensrelatie met zijn accountmanager bij Hezelaer. “Wij worden gewaarschuwd wanneer we een goede inkoop kunnen doen, bijvoorbeeld wanneer het gas duurder gaat worden. En we krijgen het ook te horen als ze denken dat we op andere vlakken kunnen besparen. Hezelaer houdt ons scherp! Dat heeft al mooie besparingen opgeleverd.”

Bluemink ervaart zijn energieleverancier als een prettige steun in de rug, die meedenkt en adviseert. “Een goed advies is voor mij zeker zo belangrijk als de prijs die we betalen. Zo gaan we straks in gasverbruik terug, wanneer de ketels eruit gaan. Dan kunnen we toe met een kleinere meter, waardoor we ook een lagere vastrechtvergoeding hoeven te betalen.” Het contract tussen VvE Parkflat Arendsburght en Hezelaer Energy loopt tot 2023. Johan Bluemink denkt op dit moment totaal niet aan een andere energieleverancier. “De lijnen zijn kort, het gevoel is goed. Ik voel me bij Hezelaer echt een klant, een heel tevreden klant.”

Overzicht