Subsidie maatschappelijk vastgoed weer beschikbaar

Het financieren van maatschappelijk vastgoed is een uitdagende taak. Desondanks is het tegen 2050 een vereiste dat ook maatschappelijk vastgoed CO2-neutraal is. Om deze barrières te overwinnen, kunnen financiële stimulansen een cruciale rol spelen. Wat dat betreft is er goed nieuws voor maatschappelijke instellingen zoals scholen, zorginstellingen, culturele centra en andere gebouwen met een publieksfunctie. Sinds 2022 is er namelijk een regeling: DUMAVA. Na twee succesvolle rondes is het vanaf 3 juni 2024 weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatschappelijk vastgoed. De overheid stelt 237,5 miljoen euro beschikbaar voor diverse erkende maatregelen. Denk aan zonnepanelen, een warmtepomp, een batterij of LED-verlichting. De mogelijkheden zijn enorm. Laat deze kans niet voorbij gaan.

Lees verder bij RVO

Overzicht