Deadline alert: 1 december, de laatste kans voor rapportage informatieplicht energiebesparing

Deadline alert

Terwijl december bekend staat om festiviteiten, willen we je herinneren aan een andere belangrijke gebeurtenis: de naderende deadline voor de Informatieplicht Energiebesparing op 1 december. Deze Nederlandse regeling verplicht bedrijven met jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgasverbruik om energiebesparende maatregelen te rapporteren. Als je rapportage nog niet binnen is, heb je tot 1 december om deze verplichting na te komen.

Volg deze stappen:

  1. Inventariseer in je energieverbruik: Analyseer waar energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.
  2. Voer energiebesparende maatregelen uit: Verbeter isolatie of vervang oude apparatuur door energiezuinige alternatieven.
  3. Rapporteer aan het eLoket van de RVO: Meld de genomen maatregelen voor 1 december.
  4. Bewaar bewijsstukken: Houd facturen, offertes en foto’s bij ter verificatie.

Het niet halen van de deadline kan leiden tot boetes en inspecties. Energiebesparing is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het draagt ook bij aan kostenbesparingen en een schoner milieu. Je kunt niet alleen voldoen aan de wet, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen en je bedrijfsresultaten verbeteren. Aarzel niet langer. Gebruik de komende weken om te zorgen dat je voldoet aan de informatieplicht energiebesparing en draag bij aan een duurzamere toekomst. De deadline van 1 december nadert snel, dus grijp deze kans en maak een positieve impact op jouw bedrijf en het milieu. Klik hier voor meer informatie.

Overzicht