Groen licht voor VvE’s: financiële ondersteuning bij installatie laadpunten

Vanaf januari 2024 krijgen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) de kans om subsidie te ontvangen voor de installatie van basislaadinfrastructuur op alle parkeerplaatsen. Een extra impuls komt in de vorm van een 4-jarige verlenging van de bestaande subsidie voor oplaadpuntenadvies.

Subsidie drijft aanleg laadpunten bij VvE’s
Deze subsidies stimuleren de implementatie van laadpunten voor elektrische auto’s binnen VvE’s. De regeling wordt momenteel herzien via een online consultatie. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen wordt een betrouwbaar laadnetwerk cruciaal. Voor de 1,2 miljoen huishoudens die lid zijn van een VvE is dit een interessante impuls.

Gemak voor elke bewoner
De term ‘basislaadinfrastructuur’ wordt geïntroduceerd om extra investeringen voor laadpunten te dekken. Dit stelt bewoners in staat om eenvoudig laadpunten op hun parkeerplaatsen te plaatsen bij aanschaf van een elektrische auto. Deze vooruitstrevende aanpak bereidt VvE’s voor op de toekomst.

Subsidieregeling binnenkort verwacht
De subsidie dekt een deel van de kosten voor basislaadinfrastructuur, inclusief bekabeling, verdeelkasten en slim laden. Met €100 per parkeerplaats en €2,2 miljoen totaalbudget wordt de groene transitie ondersteund. Subsidieaanvragen lopen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling wordt verwacht te starten in januari 2024 en door te lopen tot 31 december 2027.

Ook het gesubsidieerde oplaadpuntenadvies blijft
We verwachten dat de bestaande subsidieregeling voor een oplaadpuntenadvies wordt verlengd tot en met 2027. Ideaal voor VvE’s die tegen een sterk gereduceerd tarief willen laten onderzoeken welke laadoplossing het beste past.

Zodra er meer bekend is over deze nieuwe regelingen lees je dit natuurlijk bij Hezelaer Energy, it’s all clear.

Overzicht