Urban Industrial en Hezelaer Energy plaatsen 16.000 zonnepanelen!

Amsterdam Wat begon met enkele energiecontracten voor meerdere panden, is uitgegroeid tot een veelomvattende samenwerking waarbij zonne-energie een belangrijke rol speelt. Urban Industrial en Hezelaer Energy werken al jaren samen om energiezaken zo inzichtelijk en transparant mogelijk te maken.

16.000 zonnepanelen
Elk project is anders en zijn er veel verschillende facetten aanwezig die het tot een complexe puzzel maken. ‘’Hezelaer Energy heeft deze energievraagstukken inzichtelijk gemaakt voor ons. Zo zijn er veel administratieve taken omtrent energiezaken van ons overgenomen. Op deze wijze wordt er veel tijd en zodoende ook kosten bespaard.” Aan het woord is Junior Cremers, technisch manager bij Urban Industrial. Junior vervolgt: “De focus van de samenwerking ligt op het checken en voorbereiden van daken voor het leggen van zonnepanelen op de panden van Urban Industrial. Door zorgvuldig te bestuderen welke daken daadwerkelijk geschikt zijn voor de zonnepanelen, zijn ze erin geslaagd om vorige week de eerste panelen te plaatsen. Dit jaar zullen er maar liefst 16.000 zonnepanelen worden gelegd, wat goed is voor een totale capaciteit van 6 tot 7 megawattpiek.”

Geweldige kans
Deze samenwerking tussen Hezelaer Energy en Urban Industrial is een belangrijke stap richting duurzaamheid. Het leggen van zonnepanelen op de daken van industriële panden biedt een geweldige kans om groene energie op te wekken en zo de CO2-uitstoot te verminderen. De capaciteit van de genoemde 6 tot 7 megawattpiek zal flink bijdragen aan de vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de transitie naar hernieuwbare energiebronnen bevorderen. Cremers hierover: “Dit is een grote stap voorwaarts in de richting van duurzaamheid en een positieve ontwikkeling voor Hezelaer Energy, Urban Industrial en de samenleving als geheel. Deze mijlpaal toont aan dat samenwerking tussen verschillende partijen cruciaal is voor het behalen van duurzaamheidsdoelen. Door gezamenlijk in te zetten op groene energie, kunnen bedrijven en organisaties een belangrijke rol spelen in de overgang naar een duurzamere toekomst. Hezelaer Energy en Urban Industrial is in onze ogen een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen samenwerken om grote stappen te zetten in duurzaamheid en een positieve impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving.”

Veel ondersteuning
Junior Cremers neemt bij Urban Industrial het voortouw bij de ontwikkelingen rond de zonnepanelen. Hoe hij bij Hezelaer Energy is uitgekomen? ‘’Hezelaer Energy is een overzichtelijke, compacte partij met medewerkers die weten hoe het allemaal in elkaar zit. Ze bieden veel ondersteuning bij complexe vraagstukken. Als wij contact opnemen worden we direct en uitgebreid geholpen. Dit is het grote verschil tussen de grote aanbieders, waar je normaliter meerdere malen achteraan mag bellen. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met Hezelaer Energy de energieproblemen van vandaag de dag het hoofd kunnen bieden. Dat geldt beslist ook voor de toekomstige vraagstukken die op ons pad zullen komen.”, zegt Cremers met overtuiging.

Overzicht