EnergyAlert – Prijsstijgingen vragen om extra aandacht

Vorige week hebben we een Energy Alert verzonden. Hierin gaven we aan dat de extreme prijsstijgingen op de energiemarkt om extra aandacht en duidelijke communicatie vragen. We gaven enkele tips om zelf alvast bewust bezig te zijn met energie besparingsmaatregelen om de energiekosten te drukken. In dit bericht gaan we verder in op de wijzigingen die wij met zorg voor je gaan doorvoeren. 

Aanpassing termijnbedrag

Jaarlijks stellen we in januari het termijnbedrag vast. Dit bedrag is gebaseerd op de dagprijs voor energie, die de laatste tijd fors stijgt. Zeker met de winterperiode in aantocht is dit termijnbedrag waarschijnlijk niet toereikend om aan het einde van het jaar de totale energiekosten te dekken. Om straks verrassingen te voorkomen passen wij indien nodig het termijnbedrag vanaf begin november al aan. Hierover ontvangt iedereen die dit betreft een aparte e-mail. We blijven periodiek monitoren of het termijnbedrag naar boven of naar beneden aangepast kan worden. Zo voorkomen we samen dat er straks een hoge energieafrekening volgt.

Jaarrekening zoals afgesproken

Met het mogelijk aanpassen van het termijnbedrag zijn we van mening dat het eerder versturen van de jaarafrekening niet meer nodig is. Deze worden dus, zoals gewoonlijk, op basis van de meterstand(en) op 1 januari 2022 opgesteld en in januari verzonden.

Maandafrekeningen

De maandelijkse afrekening gaat veranderen voor onze VolFlex klanten. Vanaf november maken we vooraf een inschatting van het volume en tarief en factureren we deze prognose op maat aan het begin van de maand. Hierdoor geven we eerder inzicht in de energiekosten. Door deze aanpassingen zal er eind oktober én begin november éénmalig kort na elkaar een maandfactuur worden verstuurd.

Verlengingsvoorstel

Uiteraard willen we iedereen een zo passend en duidelijk mogelijk verlengingsvoorstel voor 2022 aanbieden. We zijn hier mee bezig en verwachten dit spoedig te kunnen versturen.

 

Overzicht