Voldoet u al aan de informatieplicht?

Vanaf 2019 zijn veel bedrijven verplicht om bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te melden welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Deze zomer gaan de omgevingsdiensten hier actief op handhaven. Wilt u een dwangsom van de gemeente voorkomen? Wij kunnen u hierbij helpen!

Informatie- en energiebesparingsplicht

Elke onderneming met een bedrijfslocatie die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas verbruikt, valt onder de wet milieubeheer en informatieplicht. Dit betekent dat deze bedrijven verplicht zijn om:

– energiebesparende maatregelen te treffen; de energiebesparingsplicht
– deze maatregelen voor 1 juli 2019 te melden; de informatieplicht

Hezelaer regelt het voor u

Wij hebben de energiemaatregelen voor uw branche alvast uitgezocht. Zo kunnen wij tegen scherpe tarieven een overzichtelijk actieplan leveren én voldoet u volledig aan de informatieplicht. We komen hiervoor op uw locatie om de huidige situatie op te nemen. Daarna maken we de officiële rapportage die we indienen bij de RVO. Bovendien leveren we een eenvoudig actieplan om meteen energie en kosten te besparen.

Twijfelt u of u al voldoet aan de informatieplicht of kunt u hulp gebruiken bij de afwikkeling? Neem dan contact met ons op. We regelen het graag voor u!

Energie monitoring systeem

Voor veel branches verplicht de wet milieubeheer om gebruik te maken van een energie monitoring systeem. Als wij een inventarisatie voor de informatieplicht doen, kunnen we dit eenvoudig combineren met de schouw voor inrichting van ons energie monitoring systeem. Wel zo makkelijk!

Overzicht