Energiecompensatie van de overheid

De overheid geeft in de maanden november en december van 2022 een energiecompensatie van €190,- per maand. Deze energiecompensatie wordt via de energieleveranciers uitbetaald.

De energiecompensatie wordt niet verrekend met het maandelijks termijnbedrag. Iedereen die recht heeft op de compensatie ontvangt namelijk van Hezelaer Energy een creditnota. Deze creditnota wordt begin van de maand toegezonden en zal in de tweede helft van de maand worden uitgekeerd.

Wanneer heb ik recht op de energiecompensatie?
Heb je een kleinverbruik elektriciteitsaansluiting met een verblijfsfunctie en is de levering actief op peildatum 1 november 2022 en 1 december 2022? Dan ontvang je automatisch de compensatie van ons in de betreffende maand(en). Deze situatie is meestal van toepassing bij een woning, winkel of klein kantoor.

Voldoe je niet aan de bovenstaande wettelijke vereisten? Dan heb je helaas geen recht op de energiecompensatie. Deze situatie is van toepassing bij alle grootverbruik aansluitingen en is meestal ook van toepassing bij een algemene voorziening van een Vereniging van Eigenaars.

 

Overzicht