‘We doen steeds meer met elkaar’

Een klantrelatie ontstaat soms op een bijzondere manier. Daar weet Ton Steenbeek, Property Manager bij vastgoedbeheerder First Crown Beheer, alles van. “Onze opdrachtgever is een buurman van de directeur van Hezelaer Energy”, vertelt hij. Die korte lijn werd de basis van een uiteindelijk hecht klantcontact, waarin beide partijen nauw samenwerken. “Hezelaer is onze vaste energieleverancier en veel meer dan dat: een partner.”

First Crown Beheer houdt zich in opdracht bezig met het gehele traject van de aankoop tot het huurklaar maken en uiteindelijk ook het facilitair beheer van kantoorgebouwen. De vastgoedportefeuille voor deze opdrachtgever telt inmiddels 10 gebouwen, die onder de Bond Concepts in de markt zijn gezet. De Bond-kantoorgebouwen staan onder meer in Breda, Eindhoven en Den Bosch. First Crown is de daadwerkelijke beheerder van de gebouwen. “Dat zijn altijd kantoorgebouwen van meer dan 10.000 vierkante meter”, schetst Ton Steenbeek. “Wanneer een gebouw voor onze opdrachtgever aantrekkelijk is moet dat uit te breiden zijn met een restaurant van minimaal 400 vierkante meter, zodat de huurders elkaar daar kunnen ontmoeten. Onze gebouwen moeten multi-tenant geschikt zijn.”

Met elkaar meegroeien

Hezelaer Energy is sinds jaar en dag de vaste energieleverancier van de kantoorgebouwen. First Crown Beheer voert de regie over een aantal leveranciers en partijen die onderhoud aan de gebouwen doen. Steenbeek benadrukt dat het daarbij moet klikken: “Hezelaer en wij zijn twee groeiende bedrijven, die mooi met elkaar mee kunnen groeien. Wij nemen voor alle gebouwen de energielevering af bij Hezelaer. Daarnaast nemen we Hezelaer mee wanneer we een gebouw op het oog hebben. Zij kijken dan ook mee naar de bestaande energielabels en -potentie van mogelijke verduurzaming van het gebouw. Wanneer wij een gebouw willen gaan kopen doen we dat met het idee om altijd te kunnen verduurzamen. We kopen een gebouw waarbij we streven naar minimaal energielabel A. We leggen de lat dus hoog, heel hoog.” Hezelaer is dus medeverantwoordelijk voor het al dan niet aankopen van een kantoorgebouw. “Het grote voordeel is dat zij na één keer de zaken goed bespreken, met het Bond Park en Bond Towers in Breda, echt met onze bril naar een gebouw kijken.”

De lijnen tussen First Crown Beheer en Hezelaer Energy zijn kort, aangenaam kort. “We doen steeds meer met elkaar”, stelt Steenbeek vast. “Het begon met een energieleveringscontract maar we hebben nu regelmatig overleg met elkaar, kijken wat Hezelaer ons nog meer uit handen kan nemen. Zo doen ze nu ook EED-rapportages voor ons. Wij groeien, zij groeien. Het vertrouwen is gewoon groot naar elkaar.”

Overzicht