Energie voor thuis – veelgestelde vragen

it’s all

friendly

Energie voor thuis

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie nodig voor een aanbod op maat?
Zoek de volgende gegevens bij elkaar en bereken direct online je verwachte energiekosten.

  • Verbruik elektriciteit in kWh en/of gas in m³ per jaar
    Je vindt het jaarverbruik op een recente jaarafrekening of in het klantportaal van je huidige leverancier. Ga je verhuizen? Maak dan zelf een inschatting. Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.479 kWh elektriciteit en 1.169 m³ gas per jaar.
  • Als je zonnepanelen hebt: teruglevering elektriciteit in kWh per jaar
  • Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres: Einddatum huidige energiecontract
    De startdatum moet na de einddatum van je huidige energiecontract liggen. Zo voorkom je dat je huidige leverancier een opzegvergoeding (boete) in rekening brengt omdat je te vroeg overstapt. Heb je nu een flexibel contract voor onbepaalde tijd, dan kun je iedere gewenste startdatum in de toekomst kiezen.

Regelen jullie de overstap?
Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres, dan regelen wij – na je definitieve akkoord – de overstap. Je hoeft dus niets te laten weten aan je oude leverancier en ontvangt automatisch de eindafrekening.

Wat is de looptijd van het VolFlex energiecontract?
Bij VolFlex heb je alle vrijheid met een flexibele looptijd. We hopen natuurlijk dat je lang blijft, maar het is altijd mogelijk om je contract tussentijds per direct te beëindigen.

Kan ik vrijblijvend het digitale aanbod bekijken?
Jazeker, je bekijkt het aanbod geheel vrijblijvend! Pas in de laatste stap geef je je digitale akkoord. Vervolgens ontvang je van ons de contractbevestiging.

Tot wanneer is het VolFlex aanbod geldig?
Na het invullen van je gegevens ontvang je een aanbod dat 30 dagen geldig is.

Hoe werkt een VolFlex energiecontract?
Met VolFlex baseren we je tarief – per kWh voor elektriciteit en per m³ voor gas – op de energieprijs op de korte termijnbeurzen, ook wel de spot- of dagmarkt. De prijzen en prijsschommelingen op de spotmarkt kun je op elk gewenst moment inzien. Eerlijk en helemaal transparant! Van prijsdalingen profiteer je dus meteen, maar prijsstijgingen zie je ook terug in het tarief. In tegenstelling tot vaste contracten hoeven wij als energieleverancier bij VolFlex geen risicopremie in te prijzen. Hierdoor valt het VolFlex-tarief gemiddeld lager uit dan een vast tarief.

Bieden jullie ook een eenmalige cashback voor nieuwe klanten?
Door hevige concurrentie op de energiemarkt wordt er op prijsvergelijkingswebsites vaak een eenmalige cashback aangeboden aan nieuwe klanten. Concurrenten bieden met deze actiekortingen energiecontracten aan die ver onder inkoopprijs liggen en gokken erop dat ze dit terugverdienen bij een (stilzwijgende) verlenging. Bij deze verlenging betaal je vervolgens de hoofdprijs. Hezelaer Energy kiest er bewust voor om hier niet in mee te gaan. Je kunt er bij ons op vertrouwen dat je altijd een eerlijk aanbod krijgt, of je nu een nieuwe of bestaande klant bent. Geen lokkertjes of ‘sigaren uit eigen doos’ dus, maar wel een scherp tarief!

Hoe krijg ik inzicht in mijn gegevens?
Via het klantportaal krijg je doorlopend inzicht inzicht in je klantgegevens, dagverbruiken (als je een slimme meter hebt) en energiekosten. Via onze vernieuwde tarievenpagina is het voor iedereen mogelijk om de prijzen op de dagmarkt te volgen.

Wanneer ontvang ik de jaarafrekening?
Bij Hezelaer Energy ontvang je altijd per 1 januari je jaarafrekening. Je jaarafrekening loopt op die manier gelijk aan het kalenderjaar. Wel zo overzichtelijk!

Moet ik mijn meterstanden aan jullie doorgeven?
Als je een slimme meter hebt, dan lezen we die op afstand uit. Heb je geen slimme meter, dan ontvang je per e-mail een verzoek om de meterstanden door te geven, rond de startdatum en steeds rond 1 januari voor de jaarafrekening. Bij je netbeheerder vraag je alsnog een slimme meter aan.

Hoe werkt VolFlex met of zonder slimme meter?
We houden rekening met je individuele volumeprofiel per kwartier (elektriciteit) of per uur (gas) bij met een op afstand uitleesbare slimme meter. Met andere woorden: door je verbruik te sturen kun je profiteren van momenten met een lage of negatieve prijs. Wanneer er bij kleinverbruik aansluitingen geen beschikking is over een op afstand uitleesbare slimme meter wordt de levering van energie afgerekend op basis van het Variabel-contract met maandelijks geactualiseerde tarieven. Deze variabele tarieven worden per e-mail gecommuniceerd.