Data Scientist

Over Hezelaer Energy

Hezelaer Energy is een jong bedrijf dat naast traditionele levering van gas en elektriciteit, gespecialiseerd is in het realiseren en exploiteren van zon-, wind, warmte- en koude projecten in Nederland. Het team van Hezelaer Energy beschikt over jarenlange ervaring in de ontwikkeling van duurzame energie. Wij hebben een gezonde groeiambitie en hebben die de afgelopen jaren ook waargemaakt. Deze groei is het gevolg van een aantal keuzes die de afgelopen jaren gemaakt zijn.

Wij zetten in op het heruitvinden van lokale energiesystemen: De één op één verbinding tussen lokale vraag en lokale opwek gekoppeld aan lokaal eigenaarschap en zeggenschap. Dit is de niche waarin we ons onderscheiden van de klassieke energiebedrijven en daar ligt de opgave op het aanbieden van totaaloplossingen en de ontwikkeling van een functioneel energieplatform. Hezelaer Energy staat voor duurzaam, lokaal, samen en transparant. Samen bouwen wij aan het energiebedrijf van de toekomst. Want bij Hezelaer Energy it’s all clear!

De functie

Als data scientist bij Hezelaer Energy sluit je aan bij een innovatieve en ondernemende club mensen. Wij zijn voorloper in de markt op gebied van flexibiliteit en jij bent voorloper op het gebied van data science. Het succes komt altijd van binnen: samen met het talentvolle team van Hezelaer Energy, ga jij voor de winst als data scientist in Eindhoven (Strijp-S)?

Direct bijdragen aan een duurzamer energiesysteem door meer data in te zetten. Als data scientist bij Hezelaer Energy maak je het verschil in de decentrale duurzame energiemarkt en zelfstandig ontwikkelde energielandschappen. Samen met je collega’s versnel je de energietransitie door data om te zetten, bijvoorbeeld voorspellingen van wind- en zonne-energie en marktprijzen.

We maken het waar door iedere dag nóg beter te presteren dan gisteren.

Wat ga je doen?

Om je functie goed uit te kunnen oefenen beschik je over kwantitatieve kennis en bent bereid hierin verder te willen investeren. Kennis in de energiesector is een pré. Je bent creatief in het vinden van de optimale technische/functionele oplossing en de beste partners/coalitie.

Je werkt aan ons geautomatiseerd beslissingsplatform, waarmee we klanten en duurzame energieprojecten kunnen faciliteren bij de veranderende energiemarkt.

Jouw rol is gericht op ontwikkelen, optimaliseren en onderhouden van het geautomatiseerde beslissingsplatform zodat energieflexibiliteit (elektriciteit, gas en warmte) slimmer, en financieel optimaal kan worden ingezet op de verschillende energiemarkten. Vraag- en aanbod gestuurde flexibiliteit wordt in het ontwikkelde platform optimaal ingezet.

Je werkt constructief samen met collega’s binnen de organisatie.

Functie-eisen Data Scientist

Hezelaer is een kleine organisatie met korte lijnen. Bij ons wordt een “agile” werkhouding vereist. Dit betekent dat je een flexibele opstelling hebt ten aanzien van de continue nieuwe eisen of wensen van (interne) klanten. Hierbij hoort dat je in staat bent om feedback te geven én te ontvangen en het mét elkaar te opereren als een ontwikkelteam. “Iedereen maakt fouten, maar uiteindelijk draait het allemaal om het gezamenlijk resultaat dat als team wordt behaald”. Er wordt van je verwacht dat je teamleden betrekt bij voorkomende issues en soms buiten eigen verantwoordelijkheid gaat om issues op te lossen. Verder is het van belang dat je jezelf continu kritisch en leergierig opstelt.

 • Zelfstarter die goed in teamverband kan werken, geen 9-5 mentaliteit.
 • WO-niveau met sterk analytisch profiel bv (Technische) Wiskunde, Econometrie, Operations Research, (Technische) Natuurkunde.
 • Grondige kennis van de belangrijkste statistische methodes, in staat zijn om met wiskundige modellen te werken.
 • Toepassen van hedendaagse data science technieken zoals; deep learning, machine learning en artificial intelligence.
 • Werkervaring met het zelfstandig ontwikkelen van onderscheidende zelflerende algoritmes.
 • Werkervaring opgedaan met data-analyse in R dan wel Python of Matlab.
 • Werkervaring en kennis van de energiemarkt(en); spot, intraday, onbalans, FCR en congestiemarkten is een pré.

Toegevoegde waarde

 • Je hebt creatief vermogen om zelfstandig oplossingen te bedenken voor problemen waarvoor weinig tot geen beschikbare literatuur is.
 • Doorontwikkeling van data science capabilities.
 • Je hebt relevante werkervaring in een kwantitatieve omgeving opgedaan (dataanalyse, crunchen, data gebruiken in modellen of beslissingen).
 • Enige kennis van softwareontwikkeling is handig maar focus ligt op wiskundige modellen en beslissingen met scripts.
 • Je hebt ervaring opgedaan met of je zou het leuk vinden om je te verdiepen in big data analytics platformen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Fulltime functie (40 uur).
 • Open en informele cultuur met innovatieve projecten die vooroplopen in de energiemarkt.
 • Veel ruimte om zelfstandig te werken en je creativiteit in te brengen.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief collectief pensioen, reiskosten- en bonusregeling.
 • Je wordt onderdeel van een jonge, snelgroeiende resultaatgerichte organisatie.
 • Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.
 • Hezelaer Energy heeft meerdere kantoren in o.a. Nijmegen, Eindhoven en Breda. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.
 • Werken in een informeel team met een prettige werksfeer.
 • Locatie Eindhoven.

Laten we kennismaken

Herken je je in deze vacature en ben jij onze nieuwe collega die Hezelaer Energy komt versterken? Dan ontvangen wij graag jouw CV en korte motivatiebrief op deze vacature. Sollicitaties mogen gestuurd worden naar robbie@hezelaer.nl. Informatie over de functie is op te vragen via telefoonnummer: 06 - 18 88 17 08 bij Robbie Pastoor.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.