Data Scientist

Over Hezelaer Energy

Hezelaer Energy zet zich in op het heruitvinden van het lokale energiesysteem, waarin we lokale vraag en lokale opwek één op één met elkaar verbinden. We werken stap voor stap aan een energieplatform dat dit mogelijk maakt en de basis vormt voor het energiebedrijf van de toekomst. 

Op dit moment ontwikkelt Hezelaer Energy zich van traditionele leverancier van elektriciteit en gas, naar een full-service energiebedrijf dat zakelijk Nederland voorziet in het volledige energiebeheer van hun onderneming. Door onze unieke aanpak met de inzet van energiecoaches onderhouden we een nauwe band met onze klanten. We helpen onderneming met het beantwoorden van alle energie- en duurzaamheidsvraagstukken en zorgen dat zij in staat zijn hun ambitie waar te maken. 

Wij hebben een gezonde groeiambitie en hebben die de afgelopen jaren ook waargemaakt. Deze groei is het gevolg van continu innovatie en het actief inspelen op de veranderende markt. 

Om onze innovatieve projecten een versnelling te geven zoekt Hezelaer Energy een Data Scientist die voorop loopt in het vakgebied en affiniteit heeft met energie en duurzaamheid.

 

De functie

Als data scientist bij Hezelaer Energy sluit je aan bij een innovatieve en ondernemende club mensen. Wij zijn voorloper in de markt op gebied van flexibiliteit en jij bent voorloper op het gebied van data science. Je zult direct bijdragen aan een duurzamer energiesysteem door meer data in te zetten. Als data scientist bij Hezelaer Energy maak je het verschil in de decentrale duurzame energiemarkt en zelfstandig ontwikkelde energielandschappen. Samen met je collega’s versnel je de energietransitie door data om te zetten, bijvoorbeeld voorspellingen van wind- en zonne-energie en marktprijzen.

We maken het waar door iedere dag nóg beter te presteren dan gisteren.

Wat ga je doen?

Om je functie goed uit te kunnen oefenen beschik je over kwantitatieve kennis en bent bereid hierin verder te willen investeren. Kennis in de energiesector is een pré. Je bent creatief in het vinden van de optimale technische/functionele oplossing en de beste partners/coalitie.

Je werkt aan ons geautomatiseerd beslissingsplatform, waarmee we klanten en duurzame energieprojecten kunnen faciliteren bij de veranderende energiemarkt.

Jouw rol is gericht op ontwikkelen, optimaliseren en onderhouden van het geautomatiseerde beslissingsplatform zodat energieflexibiliteit (elektriciteit, gas en warmte) slimmer, en financieel optimaal kan worden ingezet op de verschillende energiemarkten. Vraag- en aanbod gestuurde flexibiliteit wordt in het ontwikkelde platform optimaal ingezet.

Je werkt constructief samen met collega’s binnen de organisatie.

Functie-eisen Data Scientist

Hezelaer is een kleine organisatie met korte lijnen. Bij ons wordt een “agile” werkhouding vereist. Dit betekent dat je een flexibele opstelling hebt ten aanzien van de continue nieuwe eisen of wensen van (interne) klanten. Hierbij hoort dat je in staat bent om feedback te geven én te ontvangen en het mét elkaar te opereren als een ontwikkelteam. “Iedereen maakt fouten, maar uiteindelijk draait het allemaal om het gezamenlijk resultaat dat als team wordt behaald”. Er wordt van je verwacht dat je teamleden betrekt bij voorkomende issues en soms buiten eigen verantwoordelijkheid gaat om issues op te lossen. Verder is het van belang dat je jezelf continu kritisch en leergierig opstelt.

 • Zelfstarter die goed in teamverband kan werken, geen 9-5 mentaliteit.
 • WO-niveau met sterk analytisch profiel bv (Technische) Wiskunde, Econometrie, Operations Research, (Technische) Natuurkunde.
 • Grondige kennis van de belangrijkste statistische methodes, in staat zijn om met wiskundige modellen te werken.
 • Toepassen van hedendaagse data science technieken zoals; deep learning, machine learning en artificial intelligence.
 • Werkervaring met het zelfstandig ontwikkelen van onderscheidende zelflerende algoritmes.
 • Werkervaring opgedaan met data-analyse in R dan wel Python of Matlab.
 • Werkervaring en kennis van de energiemarkt(en); spot, intraday, onbalans, FCR en congestiemarkten is een pré.

 

Toegevoegde waarde

 • Je hebt creatief vermogen om zelfstandig oplossingen te bedenken voor problemen waarvoor weinig tot geen beschikbare literatuur is.
 • Doorontwikkeling van data science capabilities.
 • Je hebt relevante werkervaring in een kwantitatieve omgeving opgedaan (dataanalyse, crunchen, data gebruiken in modellen of beslissingen).
 • Enige kennis van softwareontwikkeling is handig maar focus ligt op wiskundige modellen en beslissingen met scripts.
 • Je hebt ervaring opgedaan met of je zou het leuk vinden om je te verdiepen in big data analytics platformen.

 

Wat bieden wij?

 • Fulltime functie (40 uur).
 • Open en informele cultuur met innovatieve projecten die vooroplopen in de energiemarkt.
 • Veel ruimte om zelfstandig te werken en je creativiteit in te brengen.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief collectief pensioen, reiskosten- en bonusregeling.
 • Je wordt onderdeel van een jonge, snelgroeiende resultaatgerichte organisatie.
 • Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.
 • Hezelaer Energy heeft meerdere kantoren in o.a. Nijmegen, Eindhoven en Breda. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.
 • Werken in een informeel team met een prettige werksfeer.
 • Locatie Eindhoven.

 

En nu?

Herken je je in deze vacature en ben jij onze nieuwe collega die Hezelaer Energy komt versterken? Dan komen we graag met je in contact. Stuur je reactie met jouw CV en korte motivatiebrief naar bjorn@hezelaer.nl t.a.v. Bjorn Fiedeldij.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.