Business analist

Heb je affiniteit met het realiseren van groei op het gebied van sales en customer service? Heb je een passie voor het oplossen van complexe energievraagstukken? Heb jij een sterk analytisch vermogen en een passie voor business, technologie, BI en/of digitale ontwikkelingen? Zo ja, dan past de functie van Business Analist bij Hezelaer Energy bij jou!

Als Analist werk je in een team van jonge en gedreven collega's direct samen met de klant. Je helpt onze klanten hun belangrijkste uitdagingen op gebied van energie en duurzaamheid te begrijpen. Je analyseert de verschillende oplossingen en communiceert jouw aanbevelingen. Als analist zoek je naar oplossingen op het snijvlak van sales en service en combineer je business met technologie. Je biedt inzicht en advies aan onze klanten en ondersteunt hen bij het maken en uitvoeren van de bedrijfsstrategie. Je wordt onderdeel van ons commerciële team en bent in staat de commerciële wens te vertalen naar technische oplossingen Je hebt de ambitie om continue jouw advies- en commerciële vaardigheden te ontwikkelen.

Wie zijn wij

Hezelaer Energy zet in op het heruitvinden van het lokale energiesysteem. We verbinden lokale vraag en lokale opwek één op één met elkaar en werken stap voor stap aan een energieplatform dat dit mogelijk maakt. Zo bouwen we met een klein team van slimme mensen aan het full-service energiebedrijf van de toekomst.

Wat ga je doen?

Het tempo van de energietransitie en veranderingen in de energiemarkt gaan steeds sneller en veel organisaties worstelen met alle veranderingen, hoe kunnen wij ervoor zorgen dat ze de concurrentie voorblijven. “ Wat betekent deze ontwikkeling,
wat zijn de gevolgen, wat moet ik als bedrijf nu gaan doen om in de toekomst relevant te blijven? “ Wij analyseren kansen, maken plannen en geven inzicht in het rendement op gemaakte (duurzaamheids) investeringen. We helpen klanten met
het stellen van doelen die horen bij de ambities omtrent duurzaamheid en het voldoen wet- en regelgeving.

Hezelaer Energy helpt bedrijven met deze vraagstukken. Jij geeft advies aan senior management - gebaseerd op data, kennis, ervaring en een innovatieve aanpak. Samen met je collega’s integreer ontwikkel je de EnergieCoach propositie tot een integrale
dienstverlening, waarbij je de bestaande Energie Diensten integreert en verbindt. Het onderzoeken en identificeren van de klantbehoefte is hierbij key! Je bedenkt samen met je directe collega EnergieCoaches, relatiebeheerders en interne energiemarkt specialisten oplossingen mét impact voor klanten en de maatschappij: om de disruptie van de energietransitie voor te zijn en organisaties toekomstbestending te maken.

Wie ben jij?

 • WO werk- en denkniveau (voltooide masteropleiding) en hebt bij voorkeur een commerciële achtergrond
 • Je bent resultaatgericht
 • Sterke analytische vaardigheden; snel
  inzicht in complexe problemen, het vermogen om snel informatie op te nemen,
  conceptuele en creatieve vaardigheden om problemen op te lossen
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden; het vermogen om complexe problemen en oplossingen op een eenvoudige, logische en impactvolle manier te verwoorden
 • Je bent leergierig en vindt het leuk om jouw kennis te delen
 • Je voelt je prettig in een snel veranderende werkomgeving met weinig houvast
 • Je bent zelfredzaam, nieuwsgierig, zelfstandig, klantgericht

Wat krijg je van ons?

Hezekaer Energy is een geweldige plek om te werken - en te blijven leren. Door
bij ons te komen, word je onderdeel van een innovatief bedrijf met een sterk merk en bijbehorende reputatie. Naast het werk dat we voor onze klanten doen, zijn we erg trots op onze dynamische en inclusieve werkcultuur: we geloven in openheid, eerlijkheid, gezond verstand en realisme. We willen jou echt leren kennen en je helpen te ontdekken waar je krachten liggen en te groeien. Je hebt dus altijd veel ontwikkelmogelijkheden (formeel en informeel) om specifieke vaardigheden en expertise op te doen. Je zult werkzaam zijn vanuit ons kantoor in Eindhoven. Hezelaer Energy heeft daarnaast nog vestigingen in Breda, Terheijden en Nijmegen.

Naast onze aansprekende en uitdagende projecten en onze prettige werkomgeving, bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een flexibel mobiliteitsbudget dat past bij je persoonlijke situatie
 • Een onkostenvergoeding/ openbaar vervoer abonnement
 • Succespremie en vakantietoeslag
 • 27 vakantiedagen (inclusief 4 vitaliteitsdagen)
 • Laptop
 • Opleidings- en leermogelijkheden

Nieuwsgierig?

Ben je geschikt om bij Hezelaer Energy te komen werken en een carrière te starten waarin je jezelf kunt zijn en kunt doen waar je van houdt? Meld je nu aan en verander de wereld om je heen.

We leren je graag kennen! Laat een reactie achter via bjorn@hezelaer.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.