Accountmanager (EnergieCoach)

Hezelaer Energy zet zich in op het heruitvinden van het lokale energiesysteem, waarin we lokale vraag en lokale opwek één op één met elkaar verbinden. We werken stap voor stap aan een energieplatform dat dit mogelijk maakt en de basis vormt voor het energiebedrijf van de toekomst. 

Op dit moment ontwikkelt Hezelaer Energy zich van traditionele leverancier van elektriciteit en gas, naar een full-service energiebedrijf dat zakelijk Nederland voorziet in het volledige energiebeheer van hun onderneming. Door onze unieke aanpak met de inzet van energiecoaches onderhouden we een nauwe band met onze klanten. We helpen onderneming met het beantwoorden van alle energie- en duurzaamheidsvraagstukken en zorgen dat zij in staat zijn hun ambitie waar te maken. 

Wij hebben een gezonde groeiambitie en hebben die de afgelopen jaren ook waargemaakt. Deze groei is het gevolg van continu innovatie en het actief inspelen op de veranderende markt. 

Om nog verder te bouwen aan de organisatie zoekt Hezelaer een gedreven Accountmanager (EnergieCoach) die zich naar buiten toe sterk richt op relatiebeheer en op het benutten van kansen die de organisatie uit commercieel oogpunt succesvol kan laten groeien.  

 

De functie 

Als Accountmanager (EnergieCoach) is jouw grootste verantwoordelijk om een duurzame relatie aan te gaan met onze klanten. Je speelt in op de behoeftes van deze klant en wij verwachten dat je de behoeftes van de klant kunt vertalen naar professionele oplossingen. Je doet er alles aan om zo je klant uitgebreid voor te kunnen lichten en van een goed onderbouwt advies te voorzien. Je bent zichtbaar voor je klanten en bent dan ook regelmatig bij je klanten te vinden. Je wordt hierin ondersteund door faciliteiten en afdelingen binnen de organisatie. Wij verwachten dan ook dat je door deze faciliteiten optimaal te benutten jij je klantportfolio verder kunt ontwikkelen. Je doet dit door snel te schakelen tussen een breed netwerk aan contactpersonen. 

Je werkt zelfstandig, maar je bent zeker niet de enige. Als Accountmanager (EnergieCoach) werk je nauw samen met je directe collega’s én het team van Customer Onboarding, Retentie & Service . We maken het waar door elke dag nog beter te presteren dan gisteren. Zo werk je ook samen met je collagea’s aan de analyse van klantwensen, het verkennen van oplossingen waar de markt om vraagt. 

 

Wat ga je doen? 

 • Het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met klanten (en/of organisaties en instellingen die de klant vertegenwoordigen). 
 • Je houdt intensief contact met relaties, door regelmatig deze relaties te bezoeken en vinger aan de pols te houden voor wat betreft de (bestaande) dienstverlening. 
 • Het aantrekken van nieuwe klanten/accounts 
 • Het reactief opvolgen van verzoeken en (aan-)vragen van bestaande en (potentiële) nieuwe klanten 
 • Het opsporen van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de energiesector en houd je kennis op peil. 

 

Functie-eisen Accountmanager (EnergieCoach) 

Hezelaer is een kleine organisatie met korte lijnen. We hebben een "agile" werkhouding nodig. Dit betekent dat je een flexibele houding hebt ten aanzien van de continu nieuwe eisen of wensen van (interne) klanten. Dit omvat het kunnen geven en ontvangen van feedback en het samenwerken als een ontwikkelingsteam. "Iedereen maakt fouten, maar uiteindelijk gaat het om het gezamenlijke resultaat dat als team wordt behaald". Er wordt van je verwacht dat je teamleden betrekt bij veelvoorkomende problemen en soms verder gaat dan je verantwoordelijkheid om problemen op te lossen. Ook is het belangrijk dat je continu kritisch en leergierig aanneemt. 

De functie van energieopslag ingenieur wordt gewaardeerd op wo/hbo-niveau (werk- en denkniveau). De betrokken competenties zijn: 

 • minimaal HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur in een commerciële richting. 
 • actiegericht. 
 • uitstekende relatiebeheerder. 
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift. 
 • leergierig en vindt het tegelijkertijd leuk om jouw kennis te delen. 
 • Enkele woorden die ook op jouw van toepassing zijn: zelfredzaam, nieuwsgierig zelfstandig en klantgericht en toegankelijk. 

 

Wat bieden wij? 

 • Een fulltime baan met marktconform salaris (o.b.v. ervaring en kwaliteit). 
 • Creatieve, dynamische en informele werkomgeving (vestiging in Eindhoven en Breda). 
 • Vrijheid om te groeien jezelf te ontwikkelen en te leren. 

 

En nu? 

Herken jij je in dit profiel en hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan komen we graag met je in contact. Stuur je reactie met motivatie en CV naar bjorn@hezelaer.nl t.a.v. Bjorn Fiedeldij. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.