Overzicht van de exacte verbruikskosten

Automatiseer de administratie en bereken de energiekosten van een verzamelgebouw eerlijk en transparant door naar de eindgebruikers.

Meting & Facturatie
Optimaal inzicht, eerlijke berekeningen

Uitleg Meting & FacturatieUitleg Meting & Facturatie
 

Als beheerder of eigenaar van een kantoorpand of verzamelgebouw is het niet eenvoudig om de energiekosten eerlijk door te berekenen aan verschillende gebruikers. Waarschijnlijk baseert u deze kosten op het aantal vierkante meters en niet op het daadwerkelijke verbruik. Zou het niet fijn zijn als u per ruimte of proces een overzicht krijgt van de exacte verbruikskosten van gas, water, warmte en elektriciteit? Met Meting & Facturatie is dat heel eenvoudig en draait u automatisch alle deelfacturen uit. Dat voorkomt onduidelijkheid bij de gebruikers en scheelt in de administratiekosten.

thermostaat

Wanneer is Meting & Facturatie interessant?

Meting & Facturatie is een energiegerelateerde dienst voor beheerders of eigenaren van kantoorpanden en (bedrijfs-)verzamelgebouwen. Denk aan een collectief bedrijfspand of appartementencomplex. In dit soort gebouwen zit vaak alleen een hoofdmeter, die wel een overzicht geeft van het totale verbruik en de bijbehorende energiekosten, maar niet van de verdeling daarvan onder de huurders of gebruikers. Onze klanten maken gebruik van onze dienst omdat zij een veel gedetailleerder beeld willen van het daadwerkelijke verbruik van gas, water, warmte en elektriciteit. Met onze software kunnen ze alle kosten eerlijk en eenvoudig doorberekenen aan alle eindgebruikers.

Automatische facturatie, minder administratie

Een groot voordeel van Meting & Facturatie is dat de facturatie van energiekosten volledig geautomatiseerd gaat. We richten onze software op maat in, dus u bepaalt op welke manier de kosten verdeeld worden. Zo heeft u altijd een helder overzicht voor uw administratie en bespaart u op de administratiekosten. Hou hierbij wel rekening met een investering. Bij aanvang van onze samenwerking schaft u slimme meters en dataloggers aan. Het gebruik van onze software kost een vast bedrag per maand, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het pand.

Van advies tot realisatie

Als we een aanvraag binnen krijgen voor een pand, gaan we eerst met u in gesprek en adviseren we over de plaatsing van tussenmeters en inrichting van de software om de doelen te behalen. Indien gewenst, verzorgen we ook de installatie van de meters. Zodra de meters zijn geplaatst en het systeem is ingericht, brengt onze dienst direct het verbruik van de verschillende ruimtes in kaart. Afhankelijk van uw wensen worden maandelijks of jaarlijks de juiste afrekeningen opgemaakt. De eindgebruiker ziet alleen zijn eigen verbruik en facturen, als beheerder ziet u online alles van elke ruimte. Ook kunt u het (realtime) verbruik monitoren en rapportages opvragen van alle zaken die u wilt weten.
Ketelhuis

TIP! Heeft u een flinke set aan meters in uw gebouwen en moet u steeds weer op zoek moet naar de plaats waar die meters zich bevinden. Dan is onze Meter Management oplossing ideaal voor u.

Via ons portaal van Meting & Facturatie heeft u altijd en overal toegang tot de energieadministratie van uw gebouw.

Benieuwd wat Meting & Facturatie u oplevert? Ik help u graag!

 

Herwin Ik help u graag!
Bel 076 30 30 720

 

Studentenwoningen Breda - Bax Vastgoed Ontwikkeling

Zelf energieverbruik bekijken in het online portaal.

In 219 studentenwoningen in Breda betalen de studenten een voorschot voor hun energiekosten, maar het werkelijke energieverbruik wordt dagelijks bijgehouden. Onze klant, de vastgoedbeheerder, heeft een helder overzicht van het totale verbruik. Bij een verhuizing is de eindafrekening in één klik geregeld.

Naar case


 

Breepark Evenementencomplex in Breda

Een totaaloplossing op maat voor het complete energiemanagement.

Breepark is een splinternieuw vrijetijdsgebied aan de rand van Breda. In 2017 opende er een groot evenementencomplex met verschillende faciliteiten en elementen waaronder een grote evenementenhal, diverse horecagelegenheden en meerdere congres- en vergaderzalen. Hezelaer installeerde tijdens de bouw van het complex 40 tussenmeters en richtten we onze Meting & Facturatietool volledig op maat in. Hezelaer levert energie en de facturatie daarvan – naar permanente huurders én tijdelijke onderhuurders – verzorgt de klant met een paar klikken in ons portaal.

Naar case


 

Verzamelkantoor in Brabant

Slimme meters en geautomatiseerde maandelijkse facturatie.

In een verzamelkantoor in Brabant ontstond discussie onder de huurders over de verdeling van de energiekosten. Voor de eigenaar van het pand plaatste Hezelaer slimme meters en automatiseerde de maandelijkse facturatie. De verdeling gaat nu niet langer per vierkante meter, maar op basis van het daadwerkelijke verbruik.

Naar case


Contact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720