Sourced by data, Powered by intelligence

Gebruik energiedata en haal het maximale uit uw productieproces.

Energy Intelligence

Word ook energie-intelligent

Netjes elke periode de energierekening betalen en er verder niets mee doen, is niet meer van deze tijd. Energiedata kunnen ons zoveel vertellen! Zeker voor industriële bedrijven, waarbij de energiekosten vaak wel 30% van de totale kosten bedragen, is het slim gebruiken van de energiedata een volgende strategische stap. Hezelaer is een van de voorlopers op het gebied van Energy Intelligence in Nederland. Met onze intelligente oplossingen is energie niet langer een kostenpost voor uw onderneming, maar een middel om de concurrentie voor te blijven. Hoe dat werkt? Dat leggen we u graag uit.

Verkrijg inzichten en voorkom verspilling

Met slimme meters en innovatieve software verkrijgen we alle energiedata over elke productielijn. Die data analyseren we in combinatie met de productietijd en productievolumes, wat leidt tot inzichten over het energieverbruik per eenheid product, per productielijn en per operationeel uur. Voor uw onderneming zijn deze inzichten heel waardevol, omdat ze een gedetailleerd beeld geven van wat er binnen de fabriekshallen gebeurt. Via onze software ontvangt u realtime meldingen over onregelmatigheden in het proces, zoals een verwarmingselement dat nog aanstaat of een productielijn die boven zijn capaciteit draait. De meldingen helpen energieverspilling op te sporen en geven onder andere aan wanneer machines onderhoud nodig hebben.

Verbeter het productieproces met energiedata

Naast energieverspilling voorkomen valt er nog veel meer voordeel uit energiedata te halen. De inzichten die u verkrijgt uit onze Energy Intelligence dienst helpen u om mensen en machines zo efficiënt mogelijk in te zetten. De data laten precies zien hoeveel productie de ploegen draaien en hoe verschillende productielijnen functioneren. Aan het einde van de dag ontvangt u een samenvatting van de productiedag en aan het einde van de maand een praktisch analyserapport. Misschien draait u wel meer productie als de ploegendiensten een andere indeling krijgen? Of zorgt een wissel van twee productielijnen voor betere resultaten? Op basis van de rapporten voeren we verbeteringen door in het productieproces.

Gebruik en kosten Energy Intelligence

Doordat we het productieproces efficiënter inrichten, kunt u met het huidige energiebudget dus méér productie en daarmee omzet draaien. Bij aanvang van onze samenwerking schaft u slimme meters aan, die u na zo’n 1-2 jaar hebt terugverdiend. Het gebruik van Energy Intelligence kost een vast bedrag per maand, afhankelijk van de aard van de onderneming, de grootte van het productieproces en uw specifieke wensen. Wij doen het onderhoud aan de meters en zorgen ervoor dat de data te allen tijde beveiligd is en in een helder overzicht in de software verschijnt. Zo analyseren we de data om het optimale eruit te halen en het concurrentievoordeel voor uw onderneming te vergroten.

 

Energy Intelligence is een energiemanagementsysteem dat bijdraagt aan het behalen van de ISO 50.001 normering.

Benieuwd wat Energy Intelligence oplevert voor uw onderneming?

 

Herwin Ik help u graag!
Bel 076 30 30 720

 

JBT F&DS (Voormalig Stork Food & Dairy)

Intelligente energiesoftware.

JBT F&DS, een gevestigde speler in de vloeistof- en sappenindustrie, zocht een slimme energiepartner voor haar productielocatie in Nederland. Hezelaer plaatste meetapparatuur, introduceerde intelligente energiesoftware en bepaalde de nieuwe strategie voor de inkoop van energie en gas. De verbeteringen leidden in het eerste jaar tot een kostenreductie van ruim 15.000 euro.

Naar case


 

Frutarom

Informatie over energieverbuik per eenheid product per lijn.

Als fabrikant van droge marinade en smaakstoffen zocht Frutarom een energiemanagementsysteem om efficiënter te produceren. We plaatsten meetapparatuur en intelligente software wat resulteerde in informatie over het energieverbruik per geproduceerd uur en het energieverbuik per eenheid product per lijn. De verbeteringen die daaruit voortvloeide resulteerde in een ISO 50.001 certificaat.

Naar case


 

Signode / Interstrap B.V.

De prestaties op de werkvloer direct zichtbaar.

Als belangrijke producent van verpakkingssystemen is Signode Interstrap een zeer intensieve energieverbruiker. Het moederbedrijf Carlyle Group wilde daarom gedetailleerde, realtime, inzichten over het energieverbruik en een efficiënter productieproces. Zo heeft Energy Intelligence in één jaar geresulteerd in een afname van 7% energieverbruik per eenheid product bereikt.

Naar case


Contact
Jasmijn

Jasmijn

Bel 076 30 30 720