Sourced by data, Powered by intelligence

Gebruik energiedata en haal het maximale uit uw productieproces.

Energy Intelligence

Word ook energie-intelligent

In een nauwe samenwerking met u, en met behulp van onze Energy Intelligence software, maken we het onderhoud van machines voorspelbaar. Energy Intelligence is een Hezelaer ontwikkeling van slimme analyse tools, gemaakt voor machines en productielijnen die aangedreven worden door elektromotoren. Speciale sensoren en slimme algoritmes informeren u als de conditie van een machine achteruitgaat. Zo plannen we doelgericht onderhoud in om uitval zo veel mogelijk te voorkomen. Een defecte elektromotor levert vertraging op in het productieproces. Door sensoren te plaatsen en machines en productielijnen te monitoren en analyseren, beperken we uitval tot een minimum.

Voorspellen onderhoud

Onderhoudskosten van productiebedrijven maken een aanzienlijk deel uit van de begroting. Logisch, want stilstand kost al snel tienduizenden euro’s. Toch is het verstandig om slimmer met onderhoud om te gaan. De meeste machines worden periodiek nagekeken en onderhouden om uitval te voorkomen. Maar er is ook sprake van willekeurig onderhoud: beter te vroeg dan te laat is de gedachte. Door het monitoren en analyseren van machines, plannen we onderhoud alleen in als dat nodig is. Voordat een probleem optreedt of als de prestaties achteruitgaan, niet eerder. Daarmee wordt de beschikbaarheid van machines hoger, verbetert de operationele betrouwbaarheid en vallen de kosten voor onderhoud 10 tot 40 procent lager uit. Op die manier kunnen monteurs onderhoud inplannen op een voor u geschikt moment en besteden ze veel minder tijd aan onnodig werk.

Verbeteren efficiëntie

Het voorspellen van vervroegd onderhoud is een belangrijk onderdeel om de efficiëntie van machines en productielijnen te verbeteren. Maar voorspellen is niet het enige onderdeel.

De beschikbaarheid van data is in elk geval essentieel. Deze data – verkregen uit de eenheden tijd, energie, productie en grondstoffen – geven u continu inzicht over de managementinformatie (KPI’s). Denk aan: het energieverbruik per eenheid product per productielijn of de energiekosten en het energieverbruik per operationeel uur. Hiermee bepalen we welke productielijn efficiënt is en welke niet, of het aantal operationele uren voldoende is en hoe we de efficiëntie verbeteren. Hoeveel wordt er bijvoorbeeld verspild aan energie, grondstoffen en verpakkingsmateriaal? Hoe presteren de diverse ploegendiensten en wat zegt dit over de operationele activiteiten en de aansturing daarvan?

Hierdoor bent u in staat om op continue basis vast te stellen hoe de productieonderneming presteert. En hoe u deze prestatie met behulp van analyses verklaart en verbetert.

Het gaat om informatie die als maatwerk is afgestemd op uw wensen. Deze informatie is op continue basis inzichtelijk, begrijpelijk en bruikbaar gemaakt voor iedereen binnen uw organisatie. Vertaald naar concrete activiteiten op de werkvloer, waardoor u direct de stap van theorie naar praktijk zet.
Desgewenst voegt u hier de data vanuit bijvoorbeeld de lijnmonitoring (OEE) of Manufacturing Execution System (MES) aan toe.

In de praktijk is het veelal zo dat de gekozen KPI’s met circa 10% verbeteren. Dit leidt tot een kostenreductie, waardoor u de investering in sensoren en overige hardware binnen een periode van 1 tot 2 jaar terugverdient.

Op frequente basis bespreken we met u de analyses en resultaten. Zoals welke acties we met u ondernemen om de doelstellingen te realiseren.

Waarom Energy Intelligence?

Het doel is u met slimme analyse tools in staat te stellen zo veel mogelijk te produceren met zo min mogelijk energie, grondstoffen en verpakkingsmateriaal. Want waarom zou u meer verbruiken dan nodig!

Energy Intelligence is een energiemanagementsysteem dat bijdraagt aan het behalen van de ISO 50.001 normering.

Benieuwd wat Energy Intelligence oplevert voor uw onderneming?

 

Herwin Ik help u graag!
Bel 076 30 30 720

 

Frutarom

Informatie over energieverbuik per eenheid product per lijn.

Als fabrikant van droge marinade en smaakstoffen zocht Frutarom een energiemanagementsysteem om efficiënter te produceren. We plaatsten meetapparatuur en intelligente software wat resulteerde in informatie over het energieverbruik per geproduceerd uur en het energieverbuik per eenheid product per lijn. De verbeteringen die daaruit voortvloeide resulteerde in een ISO 50.001 certificaat.

Naar case


 

Signode / Interstrap B.V.

De prestaties op de werkvloer direct zichtbaar.

Als belangrijke producent van verpakkingssystemen is Signode Interstrap een zeer intensieve energieverbruiker. Het moederbedrijf Carlyle Group wilde daarom gedetailleerde, realtime, inzichten over het energieverbruik en een efficiënter productieproces. Zo heeft Energy Intelligence in één jaar geresulteerd in een afname van 7% energieverbruik per eenheid product bereikt.

Naar case


 

JBT F&DS (Voormalig Stork Food & Dairy)

Intelligente energiesoftware.

JBT F&DS, een gevestigde speler in de vloeistof- en sappenindustrie, zocht een slimme energiepartner voor haar productielocatie in Nederland. Hezelaer plaatste meetapparatuur, introduceerde intelligente energiesoftware en bepaalde de nieuwe strategie voor de inkoop van energie en gas. De verbeteringen leidden in het eerste jaar tot een kostenreductie van ruim 15.000 euro.

Naar case


Contact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720