ENVIEM Family aanbod – veelgestelde vragen

exclusief

enviem family aanbod

ENVIEM Family aanbod

Veelgestelde vragen

Terug naar aanbod

Wat hebben jullie nodig voor een aanbod op maat?
Zoek de volgende gegevens bij elkaar en bereken direct online je verwachte energiekosten voor BudgetZeker en VolFlex.

  • Verbruik elektriciteit in kWh en/of gas in m³ per jaar
    Je vindt het jaarverbruik op een recente jaarafrekening of in het klantportaal van je huidige leverancier.
  • Als je zonnepanelen hebt: teruglevering elektriciteit in kWh per jaar
  • Einddatum huidige energiecontract
    De startdatum moet na de einddatum van je huidige energiecontract liggen. Zo voorkom je dat je huidige leverancier een opzegvergoeding (boete) in rekening brengt omdat je te vroeg overstapt. Heb je nu een flexibel contract voor onbepaalde tijd, dan kun je iedere gewenste startdatum in de toekomst kiezen.

Kies je voor absolute zekerheid of wil je altijd de werkelijke energieprijs van de beurs betalen?
Speciaal voor jou bieden we 2 opties aan: BudgetZeker of VolFlex.

Met BudgetZeker ligt het tarief vast voor de energie die je in de toekomst gaat verbruiken. Vergelijk dit met een verzekering. Je kunt vooraf makkelijk budgetteren maar weet achteraf pas of je het juiste moment hebt gekozen.

Bij VolFlex profiteer je momenteel van lagere tarieven die direct meebewegen met de markt. Je betaalt dus altijd de werkelijke beursprijs. De energiekosten dalen mee als de energiemarkt daalt, maar prijsstijgingen zie je ook terug in het tarief. Bij de dynamisch tarieven op spotmarkt hoeft Hezelaer Energy geen lange termijnrisico in te prijzen en daar profiteer je als klant van mee. Een gerust idee: daarom pakt VolFlex over meerdere jaren gunstiger uit dan het steeds vastleggen van een tarief!

Regelen jullie de overstap?
Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres, dan regelen wij – na je definitieve akkoord – de overstap. Je hoeft dus niets te laten weten aan je oude leverancier en ontvangt automatisch de eindafrekening.

Bieden jullie ook een eenmalige cashback voor nieuwe klanten?
Door hevige concurrentie op de energiemarkt wordt er op prijsvergelijkingswebsites vaak een eenmalige cashback aangeboden aan nieuwe klanten. Concurrenten bieden met deze actiekortingen energiecontracten aan die ver onder inkoopprijs liggen en gokken erop dat ze dit terugverdienen bij een (stilzwijgende) verlenging. Bij deze verlenging betaal je vervolgens de hoofdprijs. Hezelaer Energy kiest er bewust voor om hier niet in mee te gaan. Je kunt er bij Hezelaer Energy op vertrouwen dat je altijd een eerlijk aanbod krijgt, of je nu een nieuwe of bestaande klant bent. Geen lokkertjes of ‘sigaren uit eigen doos’ dus, maar wel een scherp tarief voor jou als medewerker van de ENVIEM Family!

Waarom is de looptijd van het BudgetZeker energiecontract 1 jaar en enkele maanden?
Bij Hezelaer Energy ontvang je altijd per 1 januari je jaarafrekening. Om het overzichtelijk te houden laten we je energiecontract gelijk lopen aan het kalenderjaar en de periode van je jaarafrekening. Op die manier zie je maar 1 tariefperiode terug op de afrekening en houden we het dus zo simpel mogelijk. Afhankelijk van de gekozen startdatum leidt dit tot een looptijd van 1 jaar en enkele maanden.

Wat is de looptijd van het VolFlex energiecontract?
Bij VolFlex heb je alle vrijheid met een flexibele looptijd. We hopen natuurlijk dat je lang blijft, maar het is altijd mogelijk om je contract tussentijds per direct te beëindigen.

Kan ik vrijblijvend het digitale aanbod bekijken en het verschil zien tussen BudgetZeker en VolFlex?
Jazeker! Vanaf 8 mei 2023 kun je op de actiepagina vrijblijvend de verwachte energiekosten bekijken van beide productvormen, zodat je het energiecontract kunt kiezen dat het beste bij jou past.

Tot wanneer is het BudgetZeker aanbod geldig?
In verband met prijsschommelingen op de energiemarkt tonen we iedere dag het actuele aanbod van dat moment. Zo bieden we je het scherpste tarief. Zolang je het aanbod nog niet hebt geaccepteerd, vernieuwen we dagelijks de tarieven in het digitale voorstel. Op 1 juni 2023 sluit het collectief en is het niet meer mogelijk om een BudgetZeker aanbod aan te vragen.

Tot wanneer is het VolFlex aanbod geldig?
Het VolFlex collectief blijft geopend voor jou als medewerker van de ENVIEM Family. Na het invullen van je gegevens ontvang je een aanbod dat 30 dagen geldig is.

Terug naar aanbod