Energiebronnen

Hezelaer investeert op lokaal niveau in windmolenparken

Hezelaer & Duurzaamheid

Stroometiket

Als klant bij Hezelaer kunt u kiezen uit verschillende energieproducten. Hieronder ziet u per product uit welke bronnen de energie is opgewekt, evenals de milieuconsequenties. Uw keuze, terug te vinden op uw leveringsovereenkomst, kunt u elk moment wijzigen door contact met ons op te nemen. Indien u bijvoorbeeld gekozen heeft voor Nederlandse Groene stroom (windmolens) is uw stroom voor 100% afkomstig uit Nederland.

Het delen van het etiket is een verplichting vanuit de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Stroometiket 2020

Groene stroom

Groene-stroomproducenten leveren hun groene stroom aan het elektriciteitsnet. Daarvoor ontvangen zij certificaten, de zogeheten Garanties van Oorsprong (GvO’s). Die GvO’s kopen wij, als leverancier, van de groene-stroomproducenten. Dat kan direct of via gespecialiseerde handelsbedrijven. Dit geldt voor alle groene stroom in Europa. Met de GvO’s krijgt de elektriciteit van de leverancier haar ‘bron’. Sommige GvO’s zijn relatief duur omdat ze beperkt beschikbaar zijn (zoals Nederlandse wind) en sommige zijn door de jaren heen steeds goedkoper geworden door het grote aanbod (bijv. Scandinavische waterkracht). Stroom wordt dus altijd achteraf vergroend met een GvO. Dat betekent dat bij iedereen dezelfde stroom uit het stopcontact komt. Heel veel grijs en een beetje groen. Omdat je eenvoudigweg een windmolen niet kunt aansluiten op een meterkast, is het systeem van GvO’s in de markt gezet.

Hezelaer is mede-eigenaar van drie windmolens op Hazeldonk. Een deel van onze klanten kunnen wij 100% Nederlandse wind aanbieden, uit ons eigen portfolio.

Energie in Nederland geeft een toegankelijk, feitelijk en neutraal overzicht van het energiesysteem in Nederland, met duidelijke infographics vol feiten en cijfers. 

Historische stroometiketten

Met behulp van data en technologie richten we onze diensten - en daarmee uw energiezaken - zo duurzaam mogelijk in.

Pim Ik help u graag!
Bel 076 30 30 720

 

Contact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720