Spelers op de energiemarkt

Van wind naar stopcontact

Spelers op de energiemarkt

De energiemarkt is een ingewikkelde markt. Er zijn veel spelers betrokken, vanaf het moment dat het gaat waaien tot aan de factuur die u ontvangt voor de stroom die uit het stopcontact komt.

Er zijn verschillende spelers betrokken in de energiemarkt:

  • De energieproducent – wekt (groene of grijze) energie op en levert dit aan het energienet. Het energienet wordt beheerd door de netbeheerder.
  • De netbeheerder – zorgt voor de transport van energie en verhelpt storingen, zodat niemand zonder energie komt te zitten.
  • De energieleverancier (Hezelaer) – koopt de energie in bij de energieproducenten en zorgt voor de juiste afwikkeling naar de eindgebruikers: consumenten, bedrijven en andere instellingen.
  • De toezichthouder – de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is in Nederland de toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie en controleert op transparantie.
  • De overheid – stelt de overheidstoeslagen vast en bepaalt de regelgeving over het energiebeleid, denk bijvoorbeeld aan het versnellen van duurzaam opgewekte energie in Nederland.

Energieproducenten verkopen het gas en de elektriciteit via verschillende markten. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij goed inzicht in de energiemarkten en zorgen we voor een optimale inkoopstrategie.

 

Breepark evenementencomplex in Breda

Een totaaloplossing op maat voor het complete energiemanagement.

Breepark is een splinternieuw vrijetijdsgebied aan de rand van Breda. In 2017 opende er een groot evenementencomplex met verschillende faciliteiten en elementen waaronder een grote evenementenhal, diverse horecagelegenheden en meerdere congres- en vergaderzalen. Hezelaer installeerde tijdens de bouw van het complex 40 tussenmeters en richtten we onze Meting & Facturatietool volledig op maat in. Hezelaer levert energie en de facturatie daarvan – naar permanente huurders én tijdelijke onderhuurders – verzorgt de klant met een paar klikken in ons portaal.

Naar case


Contact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720