Terug

JBT F&DS (Voormalig Stork Food & Dairy)

JBT F&DS, een gevestigde speler in de vloeistof- en sappenindustrie, zocht een slimme energiepartner voor haar productielocatie in Nederland. Hezelaer plaatste meetapparatuur, introduceerde intelligente energiesoftware en bepaalde de nieuwe strategie voor de inkoop van energie en gas. De verbeteringen leidden in het eerste jaar tot een kostenreductie van ruim 15.000 euro.

“Om kosten te besparen, wilden we veel meer inzage in ons energieverbruik. We wisten al dat er met software van alles mogelijk was, maar konden het zelf niet implementeren. Hezelaer is een betrouwbare partij die ons heeft laten zien hoe we nog slimmer gebruik kunnen maken van elektriciteit, gas en stoom. Hun handige systemen zijn helemaal in onze processen geïntegreerd.”

Plant Manager

Optimaal inzicht in het totale energieverbruik

Bij de aanvang van onze samenwerking had onze klant vooral behoefte aan gespecificeerde inzichten in het energieverbruik van de Nederlandse productielocatie. Door meetapparatuur te plaatsen en een processchema te ontwikkelen, konden we het totale verbruik uitsplitsen en toebedelen aan diverse productieprocessen binnen de organisatie. Onze intelligente software gaf direct inzage in het energieverbruik per gewerkt uur. Voor de fabrikant waardevolle data en een KPI die door het moederbedrijf John Bean Technologies Corporation wereldwijd wordt ingezet.

Van slimme data-analyse tot operationele verbeteringen

Op continue basis analyseerden we een enorme hoeveelheid data op het gebied van energie, productie en bedrijfstijd. Met een honderdtal algoritmes maakten we diverse patronen inzichtelijk, die tot een aantal belangrijke operationele verbeteringen hebben geleid. Zo konden we de gecontracteerde energiecapaciteit naar beneden brengen, met een flinke kostenreductie als gevolg.

Kostenbesparing door strategische inkoop elektriciteit en gas

Naast bovenstaande verbeteringen en kostenreductie, hebben we in samenwerking met onze klant een strategie bepaald voor de inkoop van elektriciteit en gas. Deze strategie leidde direct tot een afname van de energiekosten met ruim 15.000 euro.

Energy Intelligence als parameter

JBT F&DS is onderdeel van de Amerikaanse private equity partij John Bean Technologies Corporation. Energy Intelligence heeft ervoor gezorgd dat de moederorganisatie de prestaties van haar Nederlandse vestiging nu op één centrale plek kan volgen. Zo heeft de moederorganisatie alle belangrijke (realtime) informatie centraal zodat iedereen over dezelfde informatie beschikt en er een hogere norm kan worden gehanteerd.Contact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720