Terug

Frutarom

Als fabrikant van droge marinade en smaakstoffen zocht Frutarom een energiemanagementsysteem om efficiënter te produceren. We plaatsten meetapparatuur en intelligente software wat resulteerde in informatie over het energieverbruik per geproduceerd uur en het energieverbuik per eenheid product per lijn. De verbeteringen die daaruit voortvloeide resulteerde in een ISO 50.001 certificaat.

Ons internationale moederbedrijf ICC Industries Inc. scoort de diverse plants in Europa op basis van energieverbruik per 1.000 kg marinade. Deze KPI dient realtime inzichtelijk te zijn inclusief de realtime meldingen die betrekking hebben op het productieproces. Op maandbasis wordt er een rapportage opgesteld met de benodigde analyses.

CFO Germany

Inzichten energieverbruik per uur en productielijn

Vanuit het Europese hoofdkantoor van onze klant kwam de wens om het energieverbruik te analyseren en inzicht te krijgen in het productieproces. Bij vestigingen in Duitsland plaatsten we meetapparatuur op verdeelkasten en de Energy Intelligence software van Hezelaer. Energy Intelligence maakte zo inzichtelijk wat het energieverbruik per geproduceerd uur is, maar ook wat het energieverbruik per 1.000kg droge marinade is.

Energy Intelligence als parameter

Onze klant wilde graag parameters per fabriek opstellen, zodat ze de efficiëntie-scores per productielocatie kunnen meten en onderling kunnen vergelijken. Op basis van deze kengetallen kreeg onze klant een beter beeld van de te behalen efficiëntie per fabriek en waar precies verbeteringen mogelijk zijn.

ISO-certificering door Energy Intelligence

De Duitse overheid biedt korting op de energiebelasting zodra er sprake is van een ISO-certificering 50.001. Met de implementatie van Hezelaer’s Energy Intelligence inclusief de rapportage van TüV Rheinland, voldoet onze klant aan de gestelde eisen en draagt de onderneming nu het ISO 50.001 certificaat.

“Hezelaer is geen consultancy-onderneming zoals we die meestal tegenkomen. Hezelaer voert volledig in eigen beheer de opdracht uit en zorgt dat het werkt.”

CFO GermanyContact
Klantenservice

Klantenservice

Bel +31 (0)76 30 30 720